Wie jarig is trakteert...

IMG 20180921 WA0028505

1-10-1968     1-10-2018

Op 1 Oktober 1968 begon “ons vader” Ben van Ras, in Brabant met een schoenfabriek, met de naam Bento Schoenatelier.
Hij begon klein met stikwerk voor zijn eerste opdrachtgever, Amako van Jan Kops uit Schaijk.
Hij was gedreven en wou altijd beter, betere machines, betere kwaliteit kortom blijven verbeteren, daar zat hij scherp bovenop. In de eerste jaren werkte hij voor de grote Duitse schoenfabriekanten.

Al snel kwam daar schoenproducenten van de Nederlandse markt bij, zoals Van Haren,Van Bommel, Van Lier, en anderen gerenommeerde merken.
Ook begon hij samen met zijn vrouw Tonny in Schaijk een schoen-en sportshop Bento, die shop werd voornamelijk door Tonny  gerund, en heden door mijn broer Stefan.

Het bedrijf Derby Rijaarzen bestond destijds in Waspik, ook daar werkte Ben voor, dus met het laarzen maken was hij al bekend.
In 1991 nam hij Derby Rijlaarzen over en verplaatste het hele bedrijf naar Schaijk.

Ondertussen was ook zijn zoon al in dienst, en samen brachten ze het merk Derby weer naar het publiek. Er werd hard gewerkt aan meerder modellen en uitbreiding van de collectie het moest altijd topkwaliteit zijn, jezelf blijven verbeteren, service en hoge kwaliteit was zijn motto.


In 2004 nam Antoine en zijn vrouw het bedrijf over,  Ben bleef op de achtergrond meewerken want het vak loslaten is moeilijk en wij hadden veel profijt van zijn vakmanschap en grote vakkennis.

Op 1 Oktober 2018 gaat Ben na 50 jaar toch echt genieten van zijn welverdiende pensioen. Maar waarschijnlijk zal hij nog regelmatig binnen lopen.

We willen deze dag niet zomaar voorbij laten gaan, en vieren dit met  mooie acties!

Hou hiervoor onze Facebook en Instagram in de gaten.

Antoine en Alène van Ras.

Derby Rijlaarzen.

50 Jaar, Derbyrijlaarzen , Derbyridingboots